Historia pana Stanisława pokazuje, że zioło Hercampuri może mieć zbawienny wpływ na regenerację wątroby. Pan Stanisław przed wieloma laty zachorował na przypadłość, która często dotyka mężczyzn, ale również i kobiety. W wieku dwudziestu trzech lat został nałogowym alkoholikiem. Po piętnastu latach picia jego wątroba odmówiła posłuszeństwa i zachorował na marskość. Odstawił zupełnie alkohol i postanowił się leczyć, jednakże środki farmaceutyczne nie przynosiły oczekiwanych rezultatów. Postanowił więc sięgnąć do medycyny naturalnej. Dzięki rodzinie trafił do nas i zaleciliśmy mu picie wywarów z andyjskiego ziela Hercampuri. Po prawie rocznej kuracji udało się zregenerować wątrobę pana Stanisława.
Hercampuri posiada bardzo silne właściwości detoksykacyjne, szczególnie dla układu pokarmowego, a przede wszystkim wątroby i woreczka żółciowego. Przy leczeniu cukrzycy stosujemy je niejako pomocniczo, obok innych wymienionych już przez nas ziół. Regularne picie wywaru z Hercampuri skutecznie oczyszcza i regeneruje trzustkę, wątrobę oraz drogi żółciowe, wspomaga proces odchudzania poprzez regulację metabolizmu. Posiada również silne właściwości przeciwzapalne, szczególnie w stanach zapalnych układu pokarmowego. Działa silnie moczopędnie, co jest bardzo istotną częścią procesu oczyszczania organizmu z toksyn. Odwary z Hercampuri znakomicie oczyszczają krew, a także zwiększają produkcję żółci i ułatwiają jej wydalanie. Hercampuri to roślina, która usuwa zły cholesterol i poprawia metabolizm tłuszczy, ułatwiając utratę wagi przy otyłości. Systematyczne picie wywaru z Hercampuri usprawnia funkcje przewodu pokarmowego i łagodzi bóle żołądka. Warto więc zadbać o wątrobę nawet wtedy, gdy nie jest jeszcze w złym stanie; a może właśnie wtedy, gdyż lepiej i łatwiej jest zapobiegać niż leczyć.
Właściwości Hercampuri:
• Detoksykacja: Pobudza wydalanie toksyn z organizmu, wspomagając pracę wątroby i trzustki.
• Regeneracja: Wspomaga regenerację komórek wątroby, co może być kluczowe w leczeniu marskości.
• Wspomaganie trawienia: Usprawnia pracę przewodu pokarmowego i łagodzi bóle żołądka.
• Odchudzanie: Reguluje metabolizm tłuszczów i ułatwia utratę wagi.
• Właściwości przeciwzapalne: Zwalcza stany zapalne w organizmie, szczególnie w obrębie układu pokarmowego.
• Moczenie: Działa moczopędnie, co wspomaga usuwanie toksyn z organizmu.
• Poprawa kondycji krwi: Oczyszcza krew i zwiększa produkcję żółci.
• Walka z cholesterolem: Obniża poziom złego cholesterolu.
Marek Lubiński